
Kakao
– Źródło antyoksydantów
– działa anty-nowotworowo
– wspomaga układ naczyniowo-sercowy
– naturalne kakao to również źródło magnezu
– zawiera wapno, żelazo, fosfor, chrom, cynk, witaminy A i E
Kasza jaglana
– zwana inaczej jagły.
– zawiera przede wszystkim skrobię, nie posiada glutenu (nie ulega trawieniu i nie przykleja się do ścian jelit)
– pomocna w leczeniu chorób stawów.
Kapusta
– zawiera kwas foliowy
– świetna na kaca
Kokos zawiera:
– witaminę z gr. B, C i E.
– kwas foliowy
– potas, magnez, żelazo
– zawiera nienasycone kwasy tłuszczowych
– przeciwutleniacze, co hamuje procesy starzenia się organizmu
Komosa ryżowa – Quinoa zawiera:
– dużo białka oraz niezbędnych aminokwasów
– błonnik, żelazo
– kwasy tłuszczowe omega-3
– witaminę D, E, magnez, wapń, żelazo
– dużo witamin i minerałów
– idealna do budowania mięśni, spalając tłuszcz
Kurczak
– zawiera sporo białka, a mało tłuszczu