Kilka cennych rad w kuchni

– Jabłka wydzielają gaz – etylen, który przyspiesza dojrzewanie owoców/warzyw. Więc jeśli chcesz przyspieszyć np. dojrzewanie innych warzyw/owoców włóż je do miski z jabłkami lub zawiń w papierową torbę z jabłkami

– Jeśli chcesz mieć naprawdę kruche ciasto zamiast surowych żółtek dodaj ugotowane na twardo
– Jabłka do racuchów warto pokroić nożem. Jeśli zetrzemy na tarce wydzielą sporo soku i wówczas będziemy musieli dodawać więcej mąki, przez co placki staną się bardziej twarde i mniej chrupkie. Koniecznie smaż je na dużej ilości rozgrzanego oleju. Im więcej tłuszczu na patelni tym mniej wchłania się do ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*