Wit. B17 (LAETRILE)

Wit. B17 (LAETRILE) w największym stężeniu występuje w przyrodzie. Poza tym występuje w:
– nasionach owoców: jabłka, śliwki, gruszki, brzoskwinie, wiśnie itp.
– fasoli: ciecierzyca, soczewica, mung, fasola ozdobna itp.
– orzeszkach: migdały, macadamia, nerkowce
– jagodach: wszystkie dzikie jagody. Poza tym żurawiny, jeżyny, aronia, dziki bez, truskawki
– nasionach lnu, sezamu, prosa
– pędach bambusa

W trzech jabłkach ilość zawartych nasion jest wystarczająca by pokryć dzienną dawkę na wit B17.

Wit B17 jest stosowana jako kuracja alternatywna na zwalczanie raka. Z roku na rok jesteśmy coraz bardziej podatni na różne odmiany raka. Dlaczego?
Żyjemy w świecie wśród narastających ilości różnych chemikaliów, dodatków do żywności. Kiedy wydano książkę w 1974 r. witamina B17 była zakazana na całym świecie, z wyjątkiem Australii.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *