Zioła do czego jakie?

Rozmaryn – do wołowiny
Działanie – sprawniejszy mózg

Szałwia – do indyka
Działanie – niższy cholesterol

Kolendra – do chińszczyzny
Działanie – zmniejsza łaknienie

Tymianek – do pomidorów, kurczaka
Działanie – mocniejsze kości
Pietruszka – do wszystkiego
Działanie – lepsza odporność, działa jak detoks, moczopędnie, przyspiesza spalanie tłuszczu, przeciwdziała zaparciom i wzdęciom, korzystnie wpływa na działanie nerek, dodaje energii, poprawia wygląd skóry, wzmacnia włosy, zmniejsza ich tendencję do przetłuszczania, łagodzi bóle miesiączkowe, naturalna metoda na reumatyzm.

Herbatka z pietruszki:

korzeń pietruszki
2 szklanki wody

Korzeń pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy natkę pietruszki i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zostaw pod przykryciem, aż ostygnie. Przecedzamy i pijemy.

Oregano – do makaronu i pizzy
Działanie – szybsza regeneracja

Mięta – do warzyw strączkowych
Działanie – wyraźniejsza rzeźba

Bazylia – do mozzarelli
Działanie – zdrowsze serce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*