Makaron tagliatelle z krewetkami

Składniki:
1 opakowanie krewetek 250g
makaron z atramentem mątwy – 4 gniazdka
2 duże ząbki czosnku
0,5 papryczki ostrej bez pestek
garść natki pietruszki
sól
garść pomidorków koktajlowych
3 garście szpinaku
oliwa z oliwek
limonka

Sposób przygotowania:
Na patelni usmaż krewetki i odcedź na papier. Posól. Na patelnię wlej dobrą oliwę z oliwek, wrzuć papryczkę pokrojoną w drobną kosteczkę, czosnek w plasterki oraz szpinak i delikatnie podgrzej, aby oliwa stała się ciepła.

W tym czasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Wymieszaj z aromatyczną oliwą z oliwek i dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Wyłóż na talerz, dodaj krewetki i skrop limonką. Bon Apetit.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*