Czekoladowe „mokre” mufinki

Czas przygotowania wraz z pieczeniem: 35 minut
Składniki na 6 mufinek o pojemności ……….:
100 g gorzkiej czekolady
100 g masła
2 łyżki kakao
25 g mąki – spróbować użyć 35 g mąki
2 jaja
65 g cukru
szczypta soli – 2 razy przekręcony młynek

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180C
Rozpuszczamy masło i czekoladę najlepiej w garnku nad parą
Ucieramy jajka z cukrem na białą masę i dodajemy mąkę, kakao
Potem dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem (trochę niech przestygnie, niech nie będzie gorąca)

Przekładamy do silikononych form na mufinki i pieczemy 13 (spróbować na 15 minut). Po tym czasie wyłączamy piekarnik.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*