Cukinia faszerowana fetą

Składniki dla 2 osób
2 cukinia
100 g sera feta
garść tymianku
garść czarnych oliwek
4 suszone pomidorki
szynka parmeńska tyle plasterków co kawałków cukinii
szczypiorek

Odkrój końce z jednej i drugiej strony cukinii i wydrąż środek.
100 g fety przełóż do miseczki, rozdrobnij widelcem, dodaj 4 pomidory
pokrojone w kosteczkę, dodaj garść czarnych oliwek pokrojonych drobno, szczypiorek pokrojony drobno,
garść tymianku i wszystko wymieszaj.

Tak przygotowany farsz włóż do wydrążonych cukinii.
Pokrój je na 1,5 centymetrowe kawałki . Obtocz w jajku i parmezanie.
Druga wersja to owinąć szynką parmeńska i smażyć
Przesmaż na oleju rzepakowym z każdej strony po 2 minuty. GOtowe

Przełóż na talerz i polej oliwą z oliwek, 2,3 całe oliwki, 1 przekręcony pieprz
Dobrze smakuje z polędwiczką wieprzową ziołową

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*