4 warstwy mega pyszności. Szybko się robi i mega smakuje.
Spód – krakersy z nutellą
2 warstwa – masa budyniowa
3 warstwa – ciastka kajmak ciastka
4 warstwa – bita śmietana
2 warstwa – masa budyniowa
2 łyżki mąki pszennej + 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
60g masła
1,5 szklanki mleka
2 jaja
3/4szklanki podzielić na 2 cukru z laską wanilii
zagotuj 1 szklankę mleka z cukrem i masłem. Resztę mleka 0,5 szklanki zmiksuj z jajkami i mąką i wlej do gorącego mleka. Szybko mieszaj by nie powstały grudki. Gorącą masę wylej na 2 warstwę i przykryj ciastkami.
3 warstwa – kajmak ciastka
3-4 paczki ciastek bebe
0,5 puszki masy kajmakowej
Masę podgrzewamy by była płynna i wylewamy na ciastka.
przykrywamy drugą warstwą ciastek
Przykryj folią, wstaw najlepiej na całą noc do lodówki. Rano wyjmij i zrób 4 warstwę.
4 warstwa – bita śmietana
300ml schłodzonej śmietanki 30%
0,5 łyżeczki cukru pudru
opruszyć według uznania startą czekoladą z wierzchu