Tatar z łososia wędzonego – idealny na święta

tatar z łososia

Tatar z łososia wędzonego – idealny na święta

  • ok. 300 g wędzonego na zimno łososia
  • sok z 1/2 cytryny
  • koperek

  • cebula, ewentualnie kapary
  • oliwa z oliwek/olej
  • sól, pieprz do smaku

Z Łososia zdjąć skórę i wyjąć ewentualnie ości. Pokroić drobno lub zmielić w sitku o dużych oczkach. Następnie pokrój cebulę również w drobną kosteczkę, część daj do łososia, a część zostaw jako dodatkowe przystrojenie i możliwość zjedzenia.

Przełóż pokrojonego łososia i cebulę do miski, przypraw solą i pieprzem, skrop cytryną i dodaj pokrojony koperek i polej oliwą z oliwek. Wymieszaj wszystko dokładnie. Ułóż na talerzu w kulkach i udekoruj gałązkami koperku. z boku ułóż pokrojoną cebulę, ewentualnie ogórka i oliwki, kapary.

Włóż do lodówki by schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*