Pomidorowa z soczewicą dla dzieci od 1 roku życia

fotografia soczewica

Składniki:
1 marchew
1 pietruszka
0,5 cebuli
1 czosnek
2 pomidory
200 g wody.
100 g czerwonej soczewicy
1 łyżka oleju
szczypta soli
przyprawa do fasoli, szoczewicy
tymianek

Na 2 łyżkach oleju rozgrzewam pokrojone 0,5 cebuli, 1 czosnek – 2 minuty. Dodaję pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Miksuję na drobno i duszę ok. 2 minut. Dodaję 2 pomidory i 200 g wody. Dodaję szczyptę soli, tymianek i przyprawę do fasoli, soczewicy.

Gotuję ok. 15 min 100C. Dodaję 100 g czerwonej soczewicy i gotuję jeszcze ok. 10 min.
Gdy już będzie wszystko miękkie dodaję natkę piotruszki, mieszam i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*