Omlet na słono z warzywami

omlet na słono fotografia

Składniki na omlet z warzywami:

Wpierw zrób sos pomidorowy:
1 łyżeczka koncentratu, 1 łyżka oliwy z oliwek, zioła prowansalskie, oregano, pieprz, sól, odrobina wody i wszystko wymieszać w szklance.

Przepis na omlet z warzywami:
4 jaja
1 mały pomidor lub 2-3 suszone
40 g mozzarelli
curry, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano
0,5 cebuli
40 g cukini

0,5 Cebuli, 40 g cukini, pomidor kroję w kosteczkę. Wszystko to łączę z 4 jajkami, solę, pieprzę i dodaję zioła prowansalskie, curry i roztrzepać widelcem.

Na rozgrzaną patelnię wylewam 2/3 masy i przykrywam przykrywką. Jak się delikatnie zetnie to dodaję pokrojoną w paseczki mozarellę i zwijamy w rulon odrobinę i przesuwam omlet. Wylewam resztę i znowu przykrywamy przykrywką i roluję całość. Potem zdejmuję z patelni i kroje w drobne kawałki, a z wierzchu polewam tym sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*