Kebaby z mięsa mielonego

kebab fotografia

Składniki:

600 g mielonego mięsa
1 kajzerka
1 mała cebula2 jajka
odrobina mleka
odrobina wody gazowanej
1 duży ząbek czosnku
sól, pieprz
1 płaska łyżeczka majeranku
0,5 płaskiej łyżeczki tymianku
0,5 płaskiej łyżeczki oregano
duża garść natki pietruszki
papryka słodka
odrobina startego imbiru lub mielonego, suszonego
0,5 łyżeczki garam masala

1 kajzerkę moczę w mleku i wodzie gazowanej – odsączam i dodaję do 600 g mielonego mięsa.  Dodaję 1 duży zmiażdżony i posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę, 2 jajka i przyprawy: sól, pieprz, 1 płaska łyżeczka majeranku, 0,5 płaskiej łyżeczki tymianku, 0,5 płaskiej łyżeczki oregano, duża garść natki pietruszki, papryka słodka, imbir i 0,5 łyżeczki garam masala.

Wszystko razem mieszam i formuję podłużne cienkie paluchy, które smażę na patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*