Jajeczne muffinki – przepis na 7 babeczek

Składniki na 7 muffinek:

3 jajka
1 mała papryka
cebulaszynka
1 łyżka jogurtu naturalnego
szczypta soli i pieprzu
garść startego sera
oregano, papryka słodka przyprawa
180C przez 25 min.

Na patelni przesmażam pokrojone w kostkę warzywa: cebulę, cukinię, paprykę, szynkę, na koniec, sól, pieprz, oregano i słodka papryka.

Do miski wybijam 3 jajka i jak warzywa przestygną łącze wszystko i dodaję starty ser. Znowu wszystko mieszam i wylewam do silikonowych foremek.

Wstawiam do pieca na 25 minut w temp. 180C.

Można podawać z rukolą i polane oliwą z oliwek.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*