Burgery zamknięte w ciasto do pizzy

burgery fotografia

Składniki:

800 g mielonego mięsa na burgery
sól, pieprz, oregano, czosnekciasto na pizzę 660 g
cebula pokrojona w krążki
ser mozarella
cukinia w plasterki
pepperoni w plasterki

Mieszam mięso z przyprawami (sól, pieprz, oregano, czosnek) i tworzę cienkie burgerki. Podpiekam na patelni z jednej i drugiej strony.

Ciasto na pizzę 660 g dzielę na małe placuszki, rozwałkowuję na cienkie placuszki, do których wkładam mięso , na to sos gęsty pomidorowy, na to ser mozzarelę, na to krążek cebuli i plasterek cukinii, na to plasterek pepperoni. Jak już wszystko ułoże to zamykam placki i tworzę bułeczki.

Układam je jedna tuż obok drugiej. Smaruję rozpuszczonym masłem z czosnkiem i natką pietruszki.

Wkładam do rozgrzanego piekarnika na 30 min. w temp. 180C termoobieg.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*